Mehmet Zorlu Vakfı Gençlik Zirvesi Mehmet Zorlu Vakfı Gençlik Zirvesi
Gençlik Zirvesi

Etkinlik Detay

21. Yüzyıl Yetkinlikleri YETGEN Eğitim Programı

Alanında uzman ve önemli isimleri bir araya getiren, gençlerin kariyer ve geleceklerine odaklı etkinliklerden biri olan zirve, ilham veren konuşmacılar ve ilgi çeken performanslarla her yıl Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen lise ve üniversite öğrencisi birbiriyle tanışma ve network imkanı sağlıyor.

2016 – 2019 yılları arasında MZV Gençlik Zirvesi adı ile düzenlenen ve 2020 yılı itibarıyla MEF - YetGen birlikteliği ile MZV-MEF YetGen Zirvesi adı ile gerçekleştirilen, bugüne kadar toplam 11 binin üzerinde gencin katılım gösterdiği Zirve, 2022 senesinde MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut’un moderatörlüğünde gerçekleştiriliyor. Zirveye bugüne kadar aralarında Kalben, Barış Özcan, Bekir Ağırdır, Evrim Kuran, Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Emin Çapa, Ruşen Çakır, Kerem Dündar, Görgün Taner, Ayşen Zamanpur, Gamze Cizr eli, İhsan Elgin’in de bulunduğu alanında uzman pek çok isim katıldı.

Konuşmacılar

Kalben, Sanatçı

Asıl adı *Kalben Sağdıç* olan fakat dikkat çekici bir o kadar da anlamlı ismi ile çıkış yapan *Kalben* 1986 yılında İskenderun'da dünyaya gelmiştir. Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden burslu olarak mezun olan Kalben, aynı üniversitede Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisansını da tamamlamıştır. Müzik ile tanışıklığı henüz 8 yaşında başlayan *Kalben*, ilk olarak annesinin hediyesi olan klavye ile müzikle ilgilenmeye başlamış ardından 14 yaşında da ilk gitarını eline almıştır. Kendine has bir hayran kitlesi kazanan ve müzik kariyerinde emin adımlarla ilerleyen *Kalben*'in *ilk albümü* ise 2016 Şubat ayında dinleyici ile buluşmuştur. Albümlerinde yer alan *Saçlar* , *Sadece*, *Yara , Sonsuza kadar * gibi dikkat çeken şarkıları müzik listelerinde de en çok dinlenen ve mobil platformda en çok indirilenler arasında yerini almıştır.

Barış Özcan, Hikaye Anlatıcısı

1974 İstanbul doğumlu Barış Özcan, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Aktif olarak New York ve İstanbul’da markalara danışmanlık ve sosyal medya hizmeti veren Özcan, Youtube üzerinden kişisel belgesellerini, sanat, tasarım ve teknoloji hikayelerini yayınlamaya devam ediyor. Youtube’un dünya çağında seçtiği 12 değişim elçisinden biri olan Barış Özcan, bugüne kadar 600’den fazla konuşma yapıp, TRT, el-Cezire ve CNNTurk’te yaynlanan belgelleri yapıp, yönetti.

Bekir Ağırdır, KONDA Araştırma ve Danışmanlık Genel Müdürü

1956 yılında Çal/Denizli’de doğdu. 1979 yılında ODTÜ/İdari İlimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. 1979- 2003 yılları arasında çeşitli sanayi şirketlerinde yöneticilik yaptı. 2003–2005 yıllarında TARİH VAKFI’nda önce Koordinatör, sonra Genel Müdür olarak çalıştı. 2005 Yılından bu tarafa da KONDA Araştırma ve Danışmanlık Ltd. Şti. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürüyor.

Evrim Kuran, Dinamo Danışmanlık Kurucu Ortağı, Universum Ortadoğu Direktörü

Hacettepe Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA bölümlerinde öğrenim gördü. 2006 yılından bu yana kurucu ortağı olduğu Dinamo Danışmanlık’ta kuşak araştırmaları ve işveren markası çalışmaları yapıyor ve bu alanda dünyanın önde gelen araştırma ve danışmanlık şirketi Universum’un Türkiye liderliğini sürdürüyor. PERYÖN – Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Gençlik Kurulları Temsilcisi olan Kuran, aynı zamanda Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Danışma Kurulu üyesi. Çalışmalarına Dinamo’nun Toronto ve İstanbul ofislerinde devam eden Evrim Kuran’ın Türkiye’nin 5 kuşağını anlatan Telgraftan Tablete isimli bir kitabı bulunuyor. Çeşitli süreli yayınlarda yazılar yazıyor, konferanslarda konuşuyor, yaşam boyu öğrenci kalmaya çalışıyor.

Zafer Elçik, Otsimo Kurucu Ortağı

Zafer ve Otsimo, özellikle okul öncesi dönemde, özel eğitim ihtiyacı olan çocuklara kolayca ulaşılabilir, ücretsiz ve oyunlaştırılmış eğitim içerikleri sunuyor.. Dünyanın önde gelen eğitim metodolojilerini cep telefonuna aktararak çocukların sosyal becerilerini, kas gelişimlerini ve akademik temellerini güçlendiriyorlar. Zafer’in gelecek planları arasında Otsimo’nun coğrafi çapını genişletmek ve diğer gelişim gruplarına (disleksi gibi) özel içerikler üretmek yer alıyor.

Sadık Ünlü, WeWALK CEO’su

ODTÜ’de okurken YGA Liderik Programına seçildi. YGA programı içerisinde birçok sorumluluk aldı. En son görevi olan YGA başkanlığı sırasında Harvard, MIT, Berkeley gibi üniversitelerle yapılan işbirlikleri sayesinde YGA’nın uluslararası bir organizasyon olma sürecine odaklandı. GSMA, MIT Under 35, Edison gibi dünyanın en prestijli ödüllerinde dünya 1.liğinin verildiği projelere liderlik etti. Şuan YGA ve Vestel desteğiyle hayata geçen WeWALK projesinde sorumluluk alıyor.

Ahu Özyurt, Woman TV Genel Yayın Yönetmeni

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden lisans ve Columbia Üniversitesi’nden Master derecesi bulunan Ahu Özyurt, 1993’te başladığı kariyerinde Ankara’da Show TV diplomasi muhabirliği, ATV’de polis adliye muhabirliği, NTV ve CNBC-E’de sunuculuk görevlerini üstlendi.

CNN Türk ve Milliyet’in Washington Temsilciliği, Hürriyet Daily News Gazetesi’nde haftalık köşe yazarlığı, CNN Türk’te “10’dan Sonrası’’ ve “Türkiye’nin Gündemi’’ tartışma programının moderatörlüğünü üstlenen Özyurt, 2018 yılı itibariyle Türkiye’nin tek kadın kanalı Woman TV’nin Genel Yayın Yönetmeni ve TV100’de yayınlanan “Şimdi Konuşalım” programının moderatörüdür. Cumartesi günleri de RSFM’de “Fotoğrafın Tamamı” isimli bir radyo programı yapmaktadır.”

Güven İslamoğlu, Televizyon Programı Yapımcısı ve Sunucu / Çevre Aktivisti

1984 yılında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın bölümünden mezunu oldu. Meslek hayatına 1990 yılında TRT Ankara Televizyonu “Gün Başlıyor” programında yönetmen yardımcısı olarak başladı. 1992 yılında HBB televizyonunun kuruluşunda yer aldı. Haber ve haber programlarının yönetmenliğini yaptı. 1993 yılında Show TV’ye geçti. Arena ve Prizma programlarının yönetmenliğini üslendi. Daha sonra ekran önüne geçmeye karar verdi. 1994-1998 yılları arasında Show ve Star TV Haber Merkezlerinde muhabir olarak çalıştı. 1998 yılında CNN TÜRK’e geçti ve kuruluşunda yer aldı. Çevre konularında yüzlerce habere imza attı. Yeşil Doğa, Çevre Dedektifi ve Seyirci Kalmayın programlarıyla CNN Türk ekranlarında her gün evlerimize konuk olmaya devam ediyor.

Gülin Çavuş, Teyit.org Şef Editörü

ODTÜ ve Binghamton Üniversitesi’nde Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde okudu. Yüksek lisansını ODTÜ Kentsel Politika Planlaması ve Yerel Yönetimler Bölümü’nde tamamladı. Çeşitli haber sitelerinde muhabirlik yaptı. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nda araştırmacı gazeteci bursiyeri olmaya hak kazandı. TBMM'de basın danışmanı olarak çalıştı. 2017 International Fact-Checking Network Fellow'u seçildi ve mülteciler hakkında sosyal medyada yayılan yanlış bilgiler üzerine araştırma yaptı. Gazetecilere ve gazeteci adaylarına internette doğrulama yöntemlerine ilişkin eğitimler veriyor. 

Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Girişimci

Ahu Serter kendini söyle tanımlıyor; Zor bir coğrafyada kadın girişimciyim, asıl işim TRANSFORMASYON. “Hayır”ı “evet” yapmayı, değiştirmeyi severim. Sorgulamadan kabullenmek, istemediğim şeyleri zorla yapmakla ilgili sıkıntılıyım. Eğitimim “Yatırım Yönetimi” üzerine ama ben doğuştan girişimciyim. İşim fırsat aramak, başkalarının unuttuğu yerlerdeki fırsatı görmek; çöpü hazineye dönüştürmek, işleri yeniden çerçeveleyerek başka kimlikler kazandırmak. “Öğrenmeyi öğrenme”ye takığım. Yaptığım işleri, kazandığım başarıları; kendimi, etrafımdakileri ve yaşadığım toplumu daha iyi hale getirmek için kullanırım. Yaşadığım hayatın amacı budur.

Atlas Sarrafoğlu, İklim Aktivisti ve Fridays For Future Türkiye Kurucusu

12 yaşındaki Atlas Sarrafoğlu, Greta Thunberg’in yaptığı çağrıya Türkiye’den ilk cevap veren çocuk iklim aktivisti oldu. İklim ile ilgili her konuda çalışamalar yapmayı seven Atlas, yurt içinde birçok okul, toplantı ve buluşmada konuşma yaptı. Nesli tükenen hayvanların ve bitkilerin listesini tutan ve sosyal medyadan paylaşan Atlas, Mars’a taşınmaktansa dünyada halen büyük işler yapılabileceğini söylüyor.

Deniz Karaşahin, Osteoid Kurucucu ve CEO’su

Endüstriyel tasarımcı, önce hi-fi ses sistemleri üzerine çeşitli ürünler geliştirdi zaman içerisinde medikal ve hızlı prototipleşme konularında uzmanlaştı. İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi‘nde eğitim görevlisi olarak çalıştı. T.C. Kalkınma Bakanlığı Üretimde Paradigma Değişikliği: 3 Boyutlu Yazıcılar Projesi’nde danışman olarak çalıştı.  Uluslararası 2 patenti, 3 tane tasarım ödülü bulunmaktadır. Kendisi Osteoid Sağlık Teknolojileri firmasında protez/ortez alanında atel, protez soketi ve skolyoz/kifoz korsesi gibi çeşitli cihazların, yenilikçi teknolojiler ile harmanlanarak üretilmesi ve yaygınlaştırılması konularında çalışmaktadır.

Emin Çapa, Gazeteci

İstanbul Üniversitesi gazetecilik mezunu olan Emin Çapa, Tempo Dergisi’nde kadrolu ekonomi muhabiri olarak kariyerine başlamıştır. Sabah Gazetesi’nde 5 sene ekonomi muhabirliği yapan ve Endüstriyel İlişkiler üzerine haftalık köşe yazıları yazan Çapa, bir dönem TÜSİAD’da Başkan Danışmalığı da yapmıştır. 1999 yılından 2018’e ladar CNN TÜRK’te Ekonomi İstihbarat Şefi, Ekonomi Haber Müdürü ve halen Ekonomi Müdürü olarak görev yapmıştır. Çeşitli programlar hazırlayıp sunan Emin Çapa, Youtube kanalından izleyicileri ile buluşuyor.

Ruşen Çakır,  Medyascope Yayın Yönetmeni

1962 doğumlu Ruşen Çakır, Galatasaray Lisesi'ni bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi’ni yarıda bıraktı. 1985 yılında Nokta Dergisi'nde gazeteciliğe başladı. Sırasıyla Tempo, Cumhuriyet, Milliyet, CNN Türk, NTV, Vatan ve Habertürk’te çalıştı. TESEV'de Demokrasi, Sivil Toplum ve İslam Dünyası Programını yönetti. Açık Toplum Vakfı Danışma Kurulu’nda görev yaptı. 20 Ağustos 2015’ten bugüne kurucusu olduğu Medyascope.tv’nin Yayın Yönetmenliğini yürütmektedir. Fransızca ve İngilizce bilen Çakır, kendi imzası ile çıkan kitaplarının yanında, farklı yazarlarla birlikte kaleme aldığı çeşitli eserleri de bulunmaktadır. Çakır, Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümünde "Çağdaş İslami Siyasi Düşünce ve Türkiye", Buffalo New York Devlet Üniversitesi'nde "İslam, Demokrasi ve Sivil Toplum" dersleri verdi.  Yurtiçi ve dışında çok sayıda konferansa katıldı.

Uz. Dr. Kerem Dündar, Nöro Sağlık Beyin Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi Kurucusu

Gülhane Askeri Tıp Akademisi mezunu, GATA Biyofizik bölümünde beyin araştırmaları üzerine doktorasını yaparak uzmanlığını tamamlayan, Nöro Sağlık Beyin Araştırma Uygulama Merkezi kurucusu Sayın Uz. Dr. Kerem Dündar, geliştirdiği bütüncül nöro-yaklaşım ile, modern tıp, klasik tıp, güncel teknoloji, terapi sistemleri ve sinirbilim bilgisini birleştirmiştir.  Dr. Kerem’in performans, başarı, mutluluk, psikolojik sağlık, iletişim konularında bireysel danışmanlık sayısı yirmi binin üzerindedir.

Emre Laleli, FalconAI Ülke Lideri

1990, Kırıkkale doğumlu Emre Laleli, lise eğitiminin son senesinde Mercator Bursu ile eğitimini Almanya’da tamamladı. Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği’ni tam burslu tamamlayan Laleli, Almanya’da katıldığı değişim programının ardından Almanya’da stajlarını tamamladı. Üniversite eğitimin ardından Ernst&Young’da yönetim danışmanı olarak çalıştı. Şu an yapay zeka tabanlı çözümler geliştiren bir teknoloji firması olan FalconAI Technologies, Inc.'te ülke müdürü olarak çalışan Laleli,  ASKEV’de mütevelli heyeti üyesi.

Görgün Taner, İKSV Genel Müdürü

Görgün Taner, 1959 İstanbul doğumludur. Kadıköy Anadolu Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü mezunudur. 2002 yılından bu yana genel müdürlüğünü üstlendiği İKSV’de 1983 yılında Sinema Günleri’nde Kent Sineması Koordinatörü olarak çalışmaya başlamış, İstanbul Festivali’nde Direktör Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü olarak görev almış ve İstanbul Caz Festivali’nin direktörlüğünü üstlenmiştir.
İstanbul Modern Yönetim Kurulu üyesi olan Taner, 2011 yılında Fransa Cumhuriyeti tarafından Chevalier dans L'Ordre National de la Legion d'Honneur nişanıyla, 2014 yılında ise Fransız Kültür Bakanlığı Sanat ve Edebiyat Şövalyesi unvanıyla ve Polonya Cumhuriyeti Üstün Hizmet Liyakat Nişanı Subay Haçı ile onurlandırılmıştır.

Prof. Dr. Zehra Çataltepe, Tazi Kurucu Ortağı ve CEO’su, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi

Zehra Çataltepe, dünya çapında Gartner “Cool Vendor in AI Core Technologies” alanında (Mayıs 2019) dört şirketten biri olan Tazi’nin Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü. Tazi'de amacı, yapay öğrenmeyi herkes için kolay ve kullanışlı bir teknolojiye dönüştürmeye yardımcı olmak. Caltech Bilgisayar Bilimi'nden Doktora derecesini aldıktan sonra, Bell Labs ve Siemens Corporate Research'de çalıştı. Akademik alanda,, her yıl onlarca öğrenciye yüksek lisans düzeyinde Yapay Öğrenme ve Örüntü Tanıma dersleri veriyor ve 6 doktora tezi ve 21 Yüksek Lisans tezi denetledi. Yapay Öğrenme teorisi ve finans, sağlık, enerji ve ulaştırma alanındaki uygulamaları hakkında 18 patenti ve 90'dan fazla yayını var.

Murat Abbas, Zorlu PSM Genel Müdürü

Uluslararası firmalarda audit geçmişi olan Murat Abbas; 2002’de merkezine müziği alarak DJ’lik, müzik yazarlığı, radyo programcılığı, organizatörlük ve içerik küratörlüğü gibi kültür sanat sektöründe farklı alanlara yöneldi. MTV Türkiye, Pozitif Live ve Babylon gibi köklü kurumlarda çalışmasının ardından Ekim 2014’te Zorlu Gayrımenkul’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak işe başladı. Şubat 2015’ten itibaren Zorlu PSM’nin Genel Müdürü olan Murat Abbas’ın özel merakları arasında plak toplamak öncelikli yer teşkil ediyor.

Gülşah Güray, Radyo Eksen Yayın Yönetmeni

1978'de doğumlu Gülşah Güray, Yeditepe Üniversitesi Radyo Televizyon Ve Sinema Bölümü mezunu. Mezun olunca Radyo Eksen'de çalışmaya başladı. Kanalın önce Müzik Direktörü, daha sonra Yayın Yönetmeni görevine getirildi. Hafta içi her gün Sabah Şovu’nu hazırlayıp sunuyor. İkinci üniversitesinde Medya ve İletişim bölümüne devam eden Güray, gazete ve dergilerde müzik yazıları yazıyor. Üniversitelerde radyo ve radyoculuk üzerine konferans ve paneller veren Güray, 2018 senesinde Boğaziçi Üniversitesi’nin düzenlediği yarışmada “En İyi Radyo Programı” ödülünün sahibi oldu.

Çağlar İçer, Insider Öngörüsel Modelleme ve Yapay Zeka Yöneticisi

İstanbul Erkek Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’ni bitiren Çağlar İçer, analitik ve dijital pazarlama alanında çalışıyor. Coğrafyamızın en önemli teknoloji startupları arasında yer alan Insider’da çalışan İçer, Insider’ın bir ortağı olarak da “Öngörüsel Modelleme ve Yapay Zeka” departmanında yöneticilik yaparak, ürün geliştirme ve stratejik planlama süreçlerini yürütüyor.

Taylan Kamış, DeepZen Kurucu Ortağı ve İcra Kurulu Başkanı

ODTÜ ekonomi bölümünden mezun olduktan sonra Ernst & Young şirketinde mali denetim bölümünde çalışmaya başlayan Taylan Kamış, bilgi işlem sistemleri denetimi bölümünün kurulmasına da öncülük etti. Kariyerine enerji alanında finans müdürü olarak devam etti. 2006 yılında London Business School’da işletme yüksek lisansını (MBA) tamamladıktan sonra Microsoft’a katıldı. 2015 yılına kadar Londra bazlı olarak Microsoft şirketinde yöneticilik yaptı. 2017 yılında Londra da dil isleme (NLP) ve ses sentezleme (TTS) üzerine çalışan yapay zeka şirketi “DeepZen”’I (deepzen.io) , Kerem Sözügeçer ile birlikte kurdu. Halen şirketin kurucu ortağı ve CEO’su olarak çalışmaktadır.

Geçmiş Zirveler